Nieuws over misstanden in de psychiatrie

Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens – 24 juli 2009

Manifestatie te Den Haag, en petitie aan CBG en Ministerie van Justitie.

Circa 70 mensen hebben gevolg gegeven aan onderstaande oproep om aanwezig te zijn bij een manifestatie in Den Haag om te verzoeken om zo spoedig mogelijk een eind te maken aan het op grote schaal toedienen van psychiatrische medicatie aan kinderen.

De organiserende groepen NCRM (deze website) en Positieve Nood constateerden onder de protesterenden de aanwezigheid van mensen van onze Belgische zusterorganisatie, de Sarahbeweging, de Dr. Rath website, Leefbewust.nl, de Anthroposofische beweging en andere verontruste burgers.

Enkele ervaringsdeskundigen, waaronder psychiater Sjef Teuns, die zijn leven lang psychiatrische medicatie aan kinderen afwees, hield een voordracht voor de aanwezigen (beluister ook  http://www.radio1.nl/contents/7031-adhd-is-een-waandiagnose?autostart=7756 )

Er werd een petitie aangeboden aan vertegenwoordigers van CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) en van het Ministerie van Justitie. Ons einddoel is om de activiteiten van psychiatrie onder de wet te krijgen. De aanpak van het voorschrijven van gevaarlijke psychofarmaca, en dan met name aan kinderen, is een belangrijke eerste stap.

De manifestatie, die ondanks het serieuze onderwerp een ludiek karakter had, trok ook belangstelling van voorbijgangers.

ritalinWij roepen hierbij een ieder op die zich net als wij grote zorgen maakt over het grotendeels verzwijgen van bijwerkingen van psychofarmaca (Prozac, Ritalin, Zyprexa, etc.) om op 24 juli a.s. te komen naar een manifestatie bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en het ministerie van Justitie in Den Haag.

Wij willen opheldering waarom de psychiatrie en de farmaceutische industrie tot op heden niet aangepakt worden en niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de ellende die door de bijwerkingen van deze middelen worden veroorzaakt.

De manifestatie begint om 11.00 uur op de Kalvermarkt 53, achter het Stadhuis, slechts 5 minuten lopen van Den Haag CS, en duurt tot 13.30 uur. Om vijf voor twaalf zullen wij onze eisen aan de vertegenwoordigers van de betrokken overheidslichamen kenbaar maken.

Geef je op via


Georganiseerd door het Nederlands Comité van de Rechten van de Mens  en stichting Positieve Nood.

 

begeleidende clip: http://www.youtube.com/user/NCRMnl

23 juli 2009

83-Jarige psychiater ageert tegen ADHD medicatie

Tijdens een radio-interview zet psychiater Sjef Teuns (hij noemt zichzelf liever zenuwarts) zich af tegen het voorschrijven van pillen om adhd-verschijnselen te bestrijden.

Beluister http://www.radio1.nl/contents/7031-adhd-is-een-waandiagnose?autostart=7756

Teuns noemt onder andere de Zyprexa zaak waarbij fabrikant Lilly ruim een miljard dollar boete betaalde wegens onterecht gebruik van dit gevaarlijke middel.